Bildiniz gibin cin mali Double Din aletleri fiyat olarak cogumuzu cezbediyor.Ama gercekden bi ise yariyormu bu aletler diye sorarsaniz ,sonunda söylenecek sözü basdan söylüyorum.Kisa ve net..............Hayir !!!Görüntü kalitesi cogunun iyi olsada ses kalitesi berbatin ötesi.
Gecen sene 11ayda almanyanin en büyük Tuning fuari "Essener Motorshow" 3 arkadas ziyaret etmisdik.Stantlarda gezerken, Chinavision King Cobra marka Double Din aleti gözüme carpti.EBAYde 280€ya satilan alet, fuar fiyati 100€ya satiliyordu . Adam basi 1er tane aldik.Ben WIN CE5 olmasindan dolayi, neler yapilabilir diye merakdan aldim.Diger arkadaslar, araclarina günlük kullanim icin.Aradan yaklasik 5 ay gecdi.Biri 2 ay dayanip komple bozuldu, digeri calisiyor ama dügmeleri bozuk...sadece kumanda üzeri calisiyor. Ben hic araca baglamadim.Bi alman arkadaslan beraber denemelere basladik.
Cin´den gelen bu radyolarin cogu Win CE 5 kullaniyor...hatta daha dogrusunu söylemek gerekirse WIN CE5 Core...bilgisayardan anliyan bilir ,Core demek sifir extra.Fazla imkan tanimiyor extra program yüklemek gibin vs vs...
Cogu diyorum; cünki artik tek tük WIN CE 6 olanlara rastliyorum.......kullanimda pek fark belli olmaz.WIN CE6 biraz daha seri calisir ve ilerde Update olsun veya baska program/özellik olsun daha basit yüklenir.Bilgisayardan Naviye baglantida daha kolaydir.
Baska bi forumda paylasdim bilgileri burdada paylasmak istedim....bazi noktalarda benimde bilgim yok.
Basdan söylemekde fayda var.Bu aletlerin 80-90% ici hemen hemen aynidir.Bazilarin cerceveleri ayri olur veya extra olarak CanBus olur ama genel olarak konusursak icindeki parcalar baska marka cin mali ilen ayni. Bilgisayar/Laptop ilen bu aletlerin sistemine girmek icin sunlar gerek:
- Network baglantisi
- Total Commander -------------->
http://ghisler.fileburst.com/cebeta3/index.html- My Mobiler -------------->
http://www.mymobiler.com/Resimlerdeki alet Chinavasion King Cobraya aittir.
CPU Board sökülmüs hali

önden bakis

CPU Board un altdan görünüm

Yukardan bakis (Controllerboardsuz): sag üst kösede ceyran yeri ve minik Audio kuvvetlendirici

DVB-T Tuner.... Diversity alicisi olmadini göze alirsak bu aslinda cok iyi

Berbat Radio Tuner[:-]

Createc markasi CPU Board üzerinde Samsung ARM Samsung CPU S3C2440A 400 MHz

Burda tabi söylemek lazim.Samsung CPU S3C2440A 400 MHz baska sirketlerde kullaniyor.Özellikle Nokia PN500 Navi.