arkadaşlar biz bu işin içindeyiz benzinlik vardı bi aralar .. Neyse benzin mazot ve lpg de farklılık şirketlerin ham madde olarak hangi ülkeyi ve kaliteyi seçtiği ile alakalı iyi hammadde alıp onu işletip üretim alıp satılıyor ve iyi mamül pahalı oluyor .. Şimdi ucuza olup çok iyi olan yakıt yok mu var fakat bu yakıtlarda katkı maddeleri var araca zarar verebilecek şekilde olan katkı madddeleride var vermeyecek olanlarıda .. Mesela size birkaç örnek vereyim mazotta eğer ucuza alıyorsanız şu an katkısız euro mazot alıyorsunuz pahalı alıyorsanız katkılı euro mazot alıyorsunuz katkısız euro mazotun muadili mazot elde edilmeden önceki katman olan bir yağdır. Bu yağ mazotun bire biri gibi durur ve kokusu aynıdır fark edilmez araç zorlanır o kadar piyasada satılıyor .. benzinde ise benzinin içine uçak yakıtı karıştırıyorlar eğer karışımda uçak yakıtı fazla olursa pistonlar filan acayip yıpranır fakat düzgün bir karışım varsa ruhunuz bile duymaz hatta benzinde aracım az yakıyor ve bayağı iyi çekiyor denir

Bu karışımın fazla olduğunu çok keskin olarak burnunuzun acı hissini hissedecek derecede kokuda anlaşılır o zaman az benzin almakta yarar var ..lpg de pompanın hava çekmesini sağlayacak ufak bir cihaz kullanıldığı söylentisi var benim pek aklıma yatmıyor şahsen ama dolum yapılırken hava yaptırıp depoya hava bastıranlar var o zmanda sen arabana hava karışımlı yakıt alıyorsun oluyor

.. Herkesin bilip bilmediğini bilmiyorum ama pompada binde 2 ile 8 arasında olması lazım öyle hatırlıyorum yasal olarak pompanın yanılma payı var .. Bu yanılma payını aşanlarda var ( yanılma payı hakkında benim hatam olabilir onun doğrusu epdk nın sitesinde olması lazım ) unutmadan yakıtlarda markırlar var bu markırların birebir sahtesi de çıktı kaçak mazot yapıp içine markır katıp süper bir şekilde satıyorlarda haberiniz ola ... Piyasada bunları bilmeyen olmadığı halde bunu ilk kez duyuyormuş gibi salağa yatan insanlar var onlara sinir oluyorum .. Mesela ben bir benzinlikten alıyorum ve benzinde kokuyu hemen hissettim pompacıya abi buranın müdürü burada mı dedim ne oldu dedi birşey söyleyeceğim dedim adam kıllandı bana birini gösterdi adamın yüzüne karşı benzinde yakıcı koku var karışım iyi olmamış dedim adam da yüzüme depoda benzin azdı uçak yakıtı fazla geldi almamazlık yapamazdım dedi