Ana Sayfa   Ara Giriş Yap Kayıt  
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Reklamlar

Sponsorlarımız

Reklamlar
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akıl almaz olay.  (Okunma Sayısı 530 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
35ABP08
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2011, 01:16:16 »

Alperim devamlı aynı benzincidenmi alıyorsun bilmiyorum ama bu gaz olaylarında pompacılar çok katakulli yapıyor. Bizim iş yerinde de çok muhabbeti oluyor. Az yakıyor çok yakıyor az doldurdu çok doldurdu gibisinden. Ama bundan sonra bir test daha gerçekleştir ve aynı benzinci aynı pompadan almaya çalış. O zaman tam net anlaşılır.

Her zaman aynı benzinciden almaya çalışıyorum abi.
Çakallık yapacak birşeyi yok zaten simit tank 32litre civarı gaz aldı fullenmedi gibi birşeyi olamaz yani.Gidip geldiğimdede tekrar aynı şekilde fullendi bakalım görecez bi dahakine inşallah..
Facebook'a Ekle

Gönderen Konu: Akıl almaz olay.(Okunma Sayısı 530 defa)
Burak EKEN
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 21 Kasım 2011, 01:20:43 »

Ya ne bilem hava olayı filen oluyormuş. Pompa ayarları ile oynuyorlarmış. Tabi bunların hepsi birer söylenti. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Bence tüm benzinci ve lpg satışı yapan firmaların ürünlerinde fark var. Bunu özellikle denedim ve gördüm..
Facebook'a Ekle

35ABP08
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 21 Kasım 2011, 23:36:01 »

Evet doğru ölçümü bugün yapmış bulunmaktayım.
70-80km hızla 140km yol yaptım.
Sonucunda depomuzu tekrar fullediğimizde aracımın 215bin yaktığını gördük.
Yinede mutluyuz Gülümseme
Facebook'a Ekle

Burak EKEN
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2011, 00:04:23 »

Alper im. Bir önceki olayda hesaplama hatası olabilir mi ?
Facebook'a Ekle

35ABP08
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2011, 01:05:05 »

Alper im. Bir önceki olayda hesaplama hatası olabilir mi ?
Olamaz abi 5 TL yi böl 35 km böl hesap ortada Gülümseme
Facebook'a Ekle

Burak EKEN
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 22 Kasım 2011, 22:58:32 »

İlginçççç Masum
Facebook'a Ekle

Ahmet ÇAKIR
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 06 Şubat 2012, 03:18:11 »

arkadaşlar biz bu işin içindeyiz benzinlik vardı bi aralar .. Neyse benzin mazot ve lpg de farklılık şirketlerin ham madde olarak hangi ülkeyi ve kaliteyi seçtiği ile alakalı iyi hammadde alıp onu işletip üretim alıp satılıyor ve iyi mamül pahalı oluyor .. Şimdi ucuza olup çok iyi olan yakıt yok mu var fakat bu yakıtlarda katkı maddeleri var araca zarar verebilecek şekilde olan katkı madddeleride var vermeyecek olanlarıda .. Mesela size birkaç örnek vereyim mazotta eğer ucuza alıyorsanız şu an katkısız euro mazot alıyorsunuz pahalı alıyorsanız katkılı euro mazot alıyorsunuz katkısız euro mazotun muadili mazot elde edilmeden önceki katman olan bir yağdır. Bu yağ mazotun bire biri gibi durur ve kokusu aynıdır fark edilmez araç zorlanır o kadar piyasada satılıyor .. benzinde ise benzinin içine uçak yakıtı karıştırıyorlar eğer karışımda uçak yakıtı fazla olursa pistonlar filan acayip yıpranır fakat düzgün bir karışım varsa ruhunuz bile duymaz hatta benzinde aracım az yakıyor ve bayağı iyi çekiyor denir Gülümseme Bu karışımın fazla olduğunu çok keskin olarak burnunuzun acı hissini hissedecek derecede kokuda anlaşılır o zaman az benzin almakta yarar var ..lpg de pompanın hava çekmesini sağlayacak ufak bir cihaz kullanıldığı söylentisi var benim pek aklıma yatmıyor şahsen ama dolum yapılırken hava yaptırıp depoya hava bastıranlar var o zmanda sen arabana hava karışımlı yakıt alıyorsun oluyor Kahkaha .. Herkesin bilip bilmediğini bilmiyorum ama pompada binde 2 ile 8 arasında olması lazım öyle hatırlıyorum yasal olarak pompanın yanılma payı var .. Bu yanılma payını aşanlarda var ( yanılma payı hakkında benim hatam olabilir onun doğrusu epdk nın sitesinde olması lazım ) unutmadan yakıtlarda markırlar var bu markırların birebir sahtesi de çıktı kaçak mazot yapıp içine markır katıp süper bir şekilde satıyorlarda haberiniz ola ... Piyasada bunları bilmeyen olmadığı halde bunu ilk kez duyuyormuş gibi salağa yatan insanlar var onlara sinir oluyorum .. Mesela ben bir benzinlikten alıyorum ve benzinde kokuyu hemen hissettim pompacıya abi buranın müdürü burada mı dedim ne oldu dedi birşey söyleyeceğim dedim adam kıllandı bana birini gösterdi adamın yüzüne karşı benzinde yakıcı koku var karışım iyi olmamış dedim adam da yüzüme depoda benzin azdı uçak yakıtı fazla geldi almamazlık yapamazdım dedi Kahkaha
Facebook'a Ekle
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

GARAJ35

Sayfanızı Da Tanıtın
| Tagged | Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss |

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!